SEME TRAVE ZA VOĆNJAKE I VINOGRADE 20,0 kg

10.000,00 рсд

U poslednjih nekoliko godina uporedo sa podizanjem sve većih površina pod voćnjacima i vinogradima ubrzano raste tendencija za korišćenjem zastiranja međurednog prostora sejanom travom.

Available on backorder

Semenke trava za travnjake u voćnjacima i vinogradima obično se sastoje od mešavine različitih sorti trava koje su posebno prilagođene za rast u ovim uslovima. Ova smesa trava obično uključuje vrste poput festuke, engleske ljuljke i različitih vrsta ljulja. Ove vrste trava su otporne na sušu i trpi dobro visoke temperature, te su otporne na nagle promene temperature i načine održavanja, što ih čini idealnim za rast u voćnjacima i vinogradima. Semenke trave mogu biti kombinovane sa đubrivima i drugim aditivima kako bi se osigurao najbolji kvalitet i rast travnjaka.

Cilj:

  • sprečavanje erozije tla,
  • suzbijanje agresivnih korova,
  • olakšan ulaz mehanizacije,
  • olakšana berba i druge operacije,
  • bolja obojenost plodova,
  • poboljšavanje fizičkih i hemijskih svojstava tla.

Vrste koje se koriste: 

Festuca rubra (Red fescue) – ima rizom tip razmnožavanja, popunjava prazna mesta u travnjaku, otporna na sušu i visoke temperature, nisko raste.

Lolium perenne (Perennial ryegrass) – busen tip razmnožavanja, osetljiv na sušu, ali izuzetan za gaženje, u smeše za ove namene u manjem procentu, brzo raste i služi kao nosač smeše.

Poa pratensis (Kentacky blue grass) – rizom tip, kvalitetna trava, sporije niče, nisko raste, otporna na gaženje i ima veliku regenerativnu moć.

Festuca arundinacea (Tall fescue) – busen tip, vrsta koja najbolje podnosi sušu, visoke i niske temperature,  zasenu i gaženje.

Тежина 20 кг